Nautitaan kaamoksesta
14.12.2008 19:53

Täällä lounaisessa Suomessa lienee jo vaikka kuinka mones joulukuu menossa ilman lunta. Siihen alkaa tottua, eikä valkoisen joulun odotus käy enää oikein edes mielessä. Puheet harmaasta kaamoksesta kannattaa kuitenkin unohtaa ja nauttia siitä, mitä meillä  juuri nyt on. Parhaiten se käy metsäkävelyllä. Ruskan mentyä pääsevät oikeuksiinsa kaikki ne hienot, hennot värit, jotka kesällä peittyivät ylenpalttisen vihreyden alle. Joulukuun pehmeä valo on ainutlaatuinen, samanlaista ei ole minään muuna aikana. (Toivottavasti joulupukki ei hassaa rahojaan kirkasvalolamppuun.)

Saa nähdä, milloin markkinoille ilmestyvät ensimmäiset joulukortit, joissa vihreä nurmikko helottaa kilpaa joulukuusen kanssa. Toistaiseksi on tarjolla vain hankea ja korkeaa nietosta.

Mutta siis, kannattaa mennä metsään ja nauttia näkemästään. Ainakin viikonloppuna siihen on monella mahdollisuus, eikä maksa paljon. 

 

 
Lama ja yrityksen tärkein voimavara
11.12.2008 13:26

Kysyin joskus menestyneeltä sijoittajalta, mistä hän tietää, milloin kannattaa ostaa ja milloin myydä osakkeita. "Ei sitä mistään tiedä, sitä vain toimii niin kuin itsestä tuntuu", hän vastasi. Päinvastoin kuin yleisesti kuvitellaan, merkittäviä taloudellisia päätöksiä ei viime kädessä ohjaa rationaalinen järki, vaan aavistukset ja mutu-tuntuma. Muutaman viime viikon ajan huonojen aikojen odotukset ovat ruokkineet itse itseään, ja lopulta on toteutunut juuri se, mitä pelättiin. Lama on edessä. (Toki tiedän amerikkalaispankkien osuuden tapahtumiin.)

Työmatkalla juttelin taksinkuljettajan kanssa. Hän kertoi, että ajot ovat huomattavasti vähentyneet. Lentokentälle ei tarvita konetta vastaan enää yhtä monta autoa kuin ennen, liikematkailu on vähentynyt, yritysten koulutus- ja kehittämispäivät lähes loppuneet. Ja kuitenkin juuri nyt pitäisi lähteä kaksin verroin kauppoja hieromaan brosyyrit ja powerpointit salkussa! Juuri nyt tarvittaisiin henkilöstön kehittämispäiviä, uusia ideoita ja uskoa huomiseen.

Niin, mutta henkilöstöähän leikataan heti ensimmäiseksi, kun kuluja karsitaan. Eikö se olekaan yrityksen tärkein voimavara? 

  

 
Vinkiksi presidentille
08.12.2008 12:28

Jälleen on presidentin itsenäisyyspäivän vstaanotto nähty. Silmiinpistävää oli kevyen viihteen ja hömppäjullkkisten yliedustus vierasjoukossa. Miksi paikalla on helsinkiläinen putiikinpitäjä, mutta ei esimerkiksi kankaanpääläinen? Mikä tekee kenkien myynnistä Helsingissä arvokkaampaa kuin Kankaanpäässä tai Kajaanissa? Muuan iskelmälaulaja epäili saaneensa kutsun 15-vuotisen uransa kunniaksi. Kamoon! Tässä maassa on tuhansittain 15-vuotisen, ja vielä pidemmänkin uran tehneitä. On perushoitajia, rakennusmiehiä, siivoojia ja sosiaalityöntekijöitä, joiden työpanos isänmaalle on vähintään yhtä arvokas kuin iskelmälaulajattaren. 

Vinkiksi presidentille (jonka siis ilman muuta oletan lukevan blogiani), että hän voisi kutsua vastaanotolle vuoron perään vain eri ammattien edustajia, eikä sitten muita. Aloittaa voisi vaikka ylikuormitetuista hoitoalan työntekijöistä. Toisena vuonna kutsuttaisiin opettajia, joiden työhön on viime aikoina liittynyt yhä enemmän ja yhä vakavampaa väkivallan uhkaa. Vuorollaan presidentin vieraiksi pääsisivät rautakourat ja vaikkapa kirjastovirkailijat, joilla on pieni palkka, mutta suuri sivistystehtävä. Näin presidentillä olisi tilaisuus oikeasti osoittaa arvostustaan suomalaiselle työlle.

Tämä vinkki on ihan ilmaiseksi käytettävissä.    

 
Monenlaista tutkimusta tarvitaan
04.12.2008 19:34

Osallistuin hiljattain seminaariin, jossa oli koolla paljon viisaita. Keskusteltiin mm. siitä, millä tavoin yliopistot voisivat luoda työllisyyttä ja hyvinvointia alueilleen. Loistavana esimerkkinä toimi Oulun yliopisto, jossa koulutusalat on onnistuttu yhdistämään alueellisiin strategioihin. Yliopisto hyödyttää aluetta ja alue yliopistoa.

Oulun malli on hieno, mutta toivottavasti sen jäljittelyssä ei mennä liiallisuuksiin. Muutakin kuin elinkeinoelämää välittömästi palvelevaa tutkimusta tarvitaan. Pahaenteiseltä kuulosti erään osallistujan kommentti, että säästöjen aikaansaamiseksi pitää lopettaa kaikki "mappitutkimukset". Näillä puhuja tarkoitti tutkimuksia, jotka valmistuttuaan"pannaan mappiin ja unohdetaan". 

Maakunnan kehittäminen ja sen veturina toimiminen ovat hienoja tavoitteita, mutta yliopiston tehtävä on  laajempi. Sen tulee tehdä tieteellistä tutkimusta. Tarvitaan myös "mappitutkimuksia", joiden hyöty ei ole taloudellista eikä näy välittömästi. Ja elinkeinoelämäkin tarvitsee sivistyneitä ihmisiä, jotka tuntevat historiaa, taidetta, kulttuuria.

 
Uudelleen muotoilua tai sitten ei
03.12.2008 11:22
Sain Helsingistä kirjeen. Sen lähettäjää huolestutti, että iän merkit alkaisivat vähitellen näkyä kasvoissani. Ihmettelin, mistä se jo siellä saakka tiedetään. Allekirjoittajan nimi ei sanonut minulle mitään, mutta hän näytti tuntevan minut hyvin, koska kirje alkoi: "Hyvä Eeva-Leena". Olimme siis jo sinujakin. Viis siitä, mutta asiaan. Kosmetiikkafirmahan siinä tarjosi voidetta, joka muotoilisi kasvoni uudelleen. Pysyviä tuloksia olisi luvassa jo parissa viikossa. Innostuin ensin, mutta sitten epäilijä minussa heräsi. Minkä muotoisiksi kasvoni sitten muotoutuisivat? Sitä ei sanottu, joten päättelin, että on liian uskaliasta kokeilla, varsinkin kun tulokset olisivat pysyviä. Parasta mennä vain näin eteenpäin. 
 
Barackin rekrytoinnit
02.12.2008 11:46

Yhdyvaltain tuleva presidentti on valinnut ministerinsä. Eilisillan tv-uutisissa hän perusteli valintojaan sanomalla, että on valinnut hallitukseensa vahvoja ihmisiä, joilla on vahvoja mielipiteitä. Jäin miettimään, mitä hän mahtoi tarkoittaa vahvalla ihmisellä.

Työelämässä esimiehet valittelevat silloin tällöin, etteivät tule toimeen jonkun alaisensa kanssa, koska tämä on "niin vahva persoona". Kahta tiettyä ihmistä ei voi sijoittaa viereikkäisiin huoneisiin, koska "molemmat ovat niin vahvoja persoonia ja heillä on niin vahvoja mielipiteitä". Ilmeisesti tällöin viitataan ihmisiin, jotka jyräävät muut, katsovat olevansa aina oikeassa, eivät kuuntele muita eivätkä jousta. Minä en pidä tällaista ihmistä vahvana, vaan heikkona.

Vahva ihminen kuuntelee myös muita, taipuu kompromisseihin  ja uskaltaa tunnustaa olleensa väärässä. Oikeasti vahva ihminen osaa tarvittaessa pyytää anteeksi. Häntä kannattelee vahva positiivinen itsetunto.

Onnea uusille ministereille! Toivon teille oikeanlaista vahvuutta.

 
Miksi emme aina ole mukavia?
28.11.2008 20:18

Eilen alkuillasta taitoin matkaa VR:n sinisessä vaunussa kotia kohti. Ulkona pimeys, sisällä taajamajunan ankeus. Harvalukuinen matkustajajoukko nyhjötti kassiensa keskellä varoen visusti katsomasta toisiaan. Mitäpä sitä turhia puhumaan, eihän tänne puhumaan ole tultu.  (Miksi muuten puhutaan taajamajunasta, vaikka ympärillä on pelkkää korpea? Täytyy muistaa joskus kysyä VR:ltä.)

Sitten tapahtuu jotain yllättävää. Hiljaisuuden keskelle vaunuun nousee naishenkilö, joka osaa puhua! Ensin hän tuskailee laukkujensa kanssa, sitten päivittelee ilmat. Vähitellen muutama lähellä istuva  liittyy keskusteluun, kohta on käsitelty perheiden jouluperinteet, lempiruoat ja matkasuunnitelmat. Välillä maittaa naurukin.

Mukava tunnelma alkoi yhdestä ihmisestä, joka osasi puhua ja näki toiset ihmiset. Mietin, miksi emme ole aina näin mukavia. Totta, voisihan sitä aloittaa itsestään.

 
Kuopioon? Voi kauheaa!
25.11.2008 12:14

Valtionhallintoa ollaan uudistamassa. Rakenteita kehitetään, väkeä vähennetään ja joitakin palveluja alueelistetaan. Muutamia valtion laitoksia aiotaan siirtää Helsingin ulkopuolelle. Ennenkuulumatonta! Tottahan sellaista vastaan nyt virkamiehet pullikoivat.

Juuri nyt tapetilla on Lääkealan keskuksen sijoittaminen Kuopioon (HeSa tänään). Laitoksen väki on kauhuissaan, viimeiseen saakka aiotaan taistella vastaan. Virkapaikkaa Helsingissä pidetään subjektiivisena oikeutena. 

Työvoiman liikkumisen tärkeyttä on painotettu voimakkaasti viime vuosien työvoimapolitiikassa. Työkkärit ovat patistelleet asiakkaitaan liikkumaan työn perässä ja jakaneet erilaisia avustuksia liikkumisen helpottamiseksi. Omistusasunnoista ja lasten kouluista huolimatta puolet Suomea on jo muuttanut työn perässä Helsingin puoleen. 

Samaa joustavuutta, jota viranomaiset vaativat muilta, voi odottaa heiltä iitseltään. Ei se Kuopio niin kamala paikka ole.   

 

 
Ikäsyrjintääkö se olikin?
20.11.2008 10:55

Pakko vielä puuttua eilen mainitsemiini Porin kaupungin valintoihin. Keskustelu jatkui tänään Satakunnan Kansassa ja toi esiin mm. virkamiehen kommentin, että valinnat kohdistettiin nuoriin, koska tiedossa on eläköitymisiä. Juuri kun pääsin kehumasta virkamiesten asiantuntemusta! Voivoi sentään. Korkea ikärakenne tai tiedossa olevat eläköitymiset eivät ole lain mukainen peruste valita iän perusteella systemaattisesti nuoria. Tästä on olemassa oikeuden päätöksiä.

Ja vielä, saamani palautteen johdosta pieni tarkennus. Se, että virkamies tekee  valinnan ei tietenkään takaa objektiivisuutta, sillä täydellistä objektiivisuutta ei ole. On olemassa tutkimustietoakin siitä, että esimerkiksi esimiehet arvioivat myönteisemmin lähimpänä olevia ja päivittäin tapaamiaan alaisia kuin itsestään kauempana olevia. Objektiivisuuteen tulee kuitenkin aina pyrkiä.

Ikäsyrjintäepäilyissä työnantaja voi varautua oikeusprosesseihin ja korvausvaatimuksiin, ellei pysty osoittamaan, että valinta on perustunut muuhun kuin ikään. Syrjintäepäilyissä todistustaakka on aina työnantajalla.  

 
Kunnalliset rekrytoinnit joskus kummallisia
19.11.2008 13:04

Satakunnan Kansa uutisoi tänään kahdesta Porin kaupungin henkilöstövalinnasta. Erään kaupunginvaltuutetun kaksi tytärtä oli samana päivänä valittu sosiaali- ja terveyspuolen toimiin. Toisessa tapauksessa valinta oli tehty esittelevän virkamiehen esityksen mukaisesti, toisessa lautakunta oli suljetussa lippuäänestyksessä poikennut virkamiehen esityksestä. Kumpikin valituista täytti tehtäviensä pätevyysvaatimukset. Haloo asiasta nousi, koska valittujen isä on saman kaupungin palveluksessa ja istuu valtuustossa.

Tarkemmin kyseisiä tapauksia tuntematta on mahdoton sanoa, suosittiinko näissä rekrytoinneissa valituiksi tulleita. Sen sijaan laajemmasta näkövinkkelistä katsottuna tuttujen suosiminen ei ole rekrytoinneissa mitenkään harvinaista. Yksityinen ja julkinen sektori eivät tässä suhteessa eroa toisistaan. Julkispuolella asiat vain nousevat paremmin esiin juuri siksi, että julkinen sektori on niin julkinen. Ja hyvä niin. Sen tuleekin näyttää hyvää esimerkkiä. Jokaisen rekrytoinnin tulee olla eettisesti pitävä ja päivänvalon kestävä. Jokainen vaihe pitää pystyä perustelemaan hakijoille, medialle ja jopa leivättömän pöydän ääressä.

Unohtakaamme Pori, eivät eri paikkakunnat rekrytointimenettelyissään kovasti poikkea toisistaan. Olisi kuitenkin kiinnostavaa tietää, millä perustein lautakuntien jäsenet aina silloin tällöin ja siellä täällä katsovat olevansa virkamiestä parempia asiantuntijoita henkilövalinnoissa. Virkamiehellä voi katsoa olevan paremmat edellytykset verrata hakijoiden osaamista ja soveltuvuutta, koska hän tuntee työtehtävän ja sen vaatimukset luottamusmiehiä paremmin. Virkamies myös aina kertoo asiaperusteet esitykselleen. Luottamusmiehet sen sijaan voivat piiloutua suljettujen lippujen taakse ja kieltäytyä kommentoimasta.

Kunnallisen puolen rekrytointimenettelyt kaipaavat todellakin viilausta.   

 
<< Alkuun < Edellinen 191 192 193 194 195 196 197 198 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 196 / 198