Kirja-arvostelut

Eeva-Leena Vaahtion kirjojen arvosteluja:

 

Rekrytointi menestystekijänä:

”Vaahtio käy läpi rekrytointia etenemällä suurista, yrityksen henkilöstöhallintoa koskevista kysymyksistä kohti pieniä, työnhakijoiden haastattelua koskevia yksityiskohtia. Tästä hyötyy myös työnhakija.” (Talouselämä 29.4.2005)

”Kirja on oivallinen opas oman toiminnan syvälliseen tutkailuun rekrytoivalle yrittäjälle tai yrityksen edustajalle. Se antaa paitsi koulutuksen, myös kokemuksen tuomia neuvoja monista eri näkökulmista erilaisiin rekrytointitilanteisiin. ” (Myynti & Markkinointi 2/2005)

 

Avaa ikälukot – Vapaudu johtamaan

”Jos luet yhden kirjan pääsiäisen aikaan, lue tämä. Eeva-Leena Vaahtio on kirjoittanut silmät avaavan ja paikoitellen hullunhauskan kirjan ikäkäsityksistämme. Vaahtio tuntee asiansa --.” (Talouselämä 14/2006)

 

”Koin monta riemastuttavaa hetkeä ja älyllistä oivallusta lukiessani tällä viikolla yhteiskuntatieteiden tohtori Eeva-Leena Vaahtion uutta kirjaa ”Avaa ikälukot”. (Lalli 7.4.2006)

 

Pestaa paras

”- - Eeva-Leena Vaahtio on aiemminkin kirjoittanut fiksuja kirjoja - -. Tämä kirja sopii aloittelevalle rekrytoijalle ja sille, joka ei tunne vielä lakeja esimerkiksi yksityisyydensuojasta tai yhdenvertaisuudesta.” (Talouselämä 16.3.2007)

 

Pärjää palaverissa

"Vaahtio muistuttaa, että palaverissa ei yksinomaan jaeta tietoa, vaan jatketaan keskustelua, kyseenalaistetaan asioita ja kehitellään niitä eteenpäin." (Fakta 3/2009)

 

Tsemppiä, viisikymppiset! 

 ”Eeva-Leena Vaahtion kirja lähtee olettamuksesta, että iällä on väliä. Ja päättyy siihen, ettei sillä oikeastaan ole. Kirjan perusteella voi silti päätyä myönteiseen päätelmään: työelämän kannalta viisikymppisyys ei ole ikä eikä mikään. Kaikki on asenteista kiinni, omista ja muiden.”
(Helsingin Sanomat 29.3.2010)

”Tsemppiä, viisikymppiset! rohkaisee luopumaan totunnaisuuksista ja raivaamaan tilaa uusille asioille. Tässä ovat avuksi kirjan oivallukset, esimerkit ja tehtävät.”
(Suomenmaa 23.2.2010)

"Mukavasti sähköistävää luettavaa."
(Työ Terveys Turvallisuus 7/2011) 

 

Enemmän irti elämästä. Sisäinen puhe voimavaraksi. 2011

”Useimmiten onnistuminen on yhtä todennäköistä kuin epäonnistuminenkin. Pelkästään tämän muistutuksen takia kannattaa tarttua Eeva-Leena Vaahtion Enemmän irti elämästä – Sisäinen puhe voimavaraksi – teokseen(Tammi). – Sisäinen puhe ei ole yltiömyönteistä itsekehua, vaan omien voimavarojen realistista pohtimista ja niiden hyödyntämistä haluamaansa suuntaan. Tunteita ei voi käskeä, mutta mukavien asioiden tekemisellä niihin voi vaikuttaa. Helppolukuinen kirja antaa eniten nuorelle lukijalle. Ruokaohjeet ja karppaaminen tuntuvat hieman päälle liimatuilta muuten mietityssä kokonaisuudessa.”

Voi hyvin –lehti 8/2011.