Eeva-Leena Vaahtion kirjallista tuotantoa


Kirjat ja artikkelit:

 

Hyvää tyyppiä etsimässä. Yritysten rekrytointiprosessit tutkimuksen kohteena. Työpoliittinen aikakauskirja 2/2000. Helsinki: Työministeriö.

 

Ikä ihanteena ja valintakriteerinä pienten ja keskisuurten yritysten rekrytoinneissa. Työpoliittinen aikakauskirja 4/2000. Helsinki: Työministeriö.

 

Rekrytointi, ikä ja ageismi. 2002. Työpoliittinen tutkimus 244. Helsinki: Työministeriö.

 

Työmarkkinaikää ei lasketa kalenterista. Työpoliittinen aikakauskirja 2/2003. Helsinki: Työministeriö.

 

Hiljainen tieto mukana rekrytoinnissakin. Työpoliittinen aikakauskirja 1/2004. Helsinki: Työministeriö.

 

Rekrytointi menestystekijänä. 2005. Helsinki: Edita.

Takakansitekstiä:

”Kirjassa käydään läpi yrityksen rekrytointiprosessi vaihe vaiheelta. Rekrytoija saa havainnollisin esimerkein höystettyjä käytännön neuvoja, miten välttää karikot ja onnistua rekrytoinnissa. Lukija pääsee myös kurkistamaan, mitä kaikkea rekrytointitoimien taustalla piileekään.”

 

Avaa ikälukot – Vapaudu johtamaan. 2006. Helsinki: Edita.

Takakansitekstiä:

”Kun ikälukot sisälläsi avautuvat, vapaudut johtamaan siten kuin olisit aina halunnut johtaa. Rennosti, luovasti, vapautuneesti. Keskität energiasi perustehtävääsi. Orkesterissasi ei ole merkitystä, minkä ikäinen kukin soittaja on. Mutta jokaisen on osattava soittaa.”

 

Pestaa paras. Rekrytoinnin opas esimiehelle. 2007. Helsinki: Edita.

Takakansitekstiä:

”Rekrytointiprosessin läpivieminen mallikkaasti on taitolaji. Tulee tuntea kanavat ja hakutavat, hakijan oikeudet ja lain kiemurat. Miten laatia työpaikkailmoitus, miten haastatella, mitä saa kysyä? Tämä kirja on tarkoitettu rekrytoijalle arjen työkaluksi.”

 

Pärjää palaverissa.2008. Helsinki: Edita.

Takakansitekstiä:

”Jos aikoo pärjätä, on pärjättävä palavereissa. Tämä koskee etenkin esimiehiä ja vastuuhenkilöitä. joille tämä kirja ensisijaisesti on suunnattu. Viitekehys on työelämän, mutta kirjasta hyötyvät nekin, joita rakkaat harrastukset kiidättävät palaverista toiseen. Kirjassa käydään lävitse kokouksen yleisiä periaatteita, mutta varoitetaan samalla kokousteknisillä nippeleillä kikkailusta. Myönteisestä ja turvallisesta keskusteluilmastosta ovat vastuussa kaikki vetäjästä viimeiseen takapenkkiläiseen asti.”

 

Tsemppiä, viisikymppiset! 2010. Tammi. 

Takakansitekstiä:

”Älä suostu luokiteltavaksi ikävuosiesi mukaan. Unohda kaikki, mitä olet tähän asti kuullut iästä. Päätä, mitä haluat ja anna palaa. Siinä kirjan ohjeet viisikymppisille naisille ja miehille. Olemme jo liian kauan kuulleet kielteistä ikäpuhetta. Nyt on vastaiskun aika. ”En minä enää tässä iässä”–puheen tilalle tarvitaan ”Minä voin, minä osaan” –puhetta. Viisikymppisen edessä olevat vuodet ovat sellaisia, millaisia hän haluaa niistä tehdä. Kirjasta hyötyvät myös kaikki ne, jotka vielä etsivät itseään tai haluavat vaihtaa työpaikkaa tai alaa.”

 

Enemmän irti elämästä. Sisäinen puhe voimavaraksi. 2011. Tammi

Takakansitekstiä:

"Oletko pannut merkille, miten puhut itsellesi? Useimmat eivät ole, koska sisäisestä puheesta on tullut niin huomaamaton osa itseämme. Sen haltuunotto kuitenkin kannattaa, sillä se toimii joko puolestamme tai meitä vastaan. Taikuudesta ei ole kysymys, sillä omat sisäiset ajatusprosessimme vaikuttavat tekemisiimme ja tekemisemme puolestaan muokkaavat elämäämme. Kun opit hallitsemaan sisäistä puhettasi, opit johtamaan itseäsi. Huomaat, että tässä kaoottisessa maailmassa monet asiat ovat lopulta sinusta itsestäsi kiinni. Olosi kohenee ja tämä puolestaan heijastuu ihmissuhteisiisi, työhösi, opiskeluusi ja ulkoiseen olemukseesi. Ja minkäs sille voi, jos seurauksena on pelkkää menestystä!"

 

Luottamushenkilön käsikirja. 2012. Unipress

"Luottamushenkilön käsikirja on sekä tuhti tietopaketti että opas menestykselliseen luottamustoimen hoitoon. Siitä löytyvät luottamustoimessa tarpeelliset taustatiedot, keskeiset lait sekä kokouseettiset kirjoittamattomat säännöt. Kirja tarkastelee myös luottamushenkilön asemaa taustaryhmänsä edustajana, päättäjänä ja poliitikkona. Ollako päättäjä vai luottaja?

 Kirjoittajatiimi edustaa vahvaa asiantuntemusta: hallintotieteiden tohtori Asko Uoti, hallintotieteiden tohtori Pasi-Heikki Rannisto, oikeustieteen kandidaatti Jouni Mutanen, kauppatieteiden maisteri Päivi Suikkanen, yhteiskuntatieteiden tohtori Eeva-Leena Vaahtio, filosofian tohtori Juha Räikkä ja hallintotieteiden tohtori Aimo Ryynänen. "