Tytöt sen kun näpertelevät
12.02.2020 15:53

 

Olen niin monesti pojitellut tasavaltamme miespuolisia päättäjiä, että voin ihan hyvin myös tytötellä nykyhallitustamme.

Kansainvälisesti ainutlaatuinen naisministeristömme on saanut sukupuolensa vuoksi paljon myönteistä huomiota. Bonuspisteitä on satanut siitä, että he ovat naisia, vieläpä ministereiksi varsin nuoria. Ei huomiosta haittaa ole ollut, päinvastoin Suomi on profiloitunut entistä enemmän tasa-arvon mallimaaksi. Kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa.

Nyt poseerausvaiheen pitäisi olla ohi, ja on tekojen aika. 

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) ilmoitti tässä joku päivä sitten, että vanhempainvapaalla olevien edut yhtenäistetään. 

Hänen mukaansa kummallekin vanhemmalle on tulossa 6,6 kuukauden vapaa, josta osan voi luovuttaa toiselle vanhemmalle.

"Nyt on syntymässä perhe-etuuksien radikaali uudistus", Pekonen riemuitsee. Riemuitkaamme me muutkin, sillä rahaa tähän palaa vain vaivaiset 100 miljoonaa euroa vuodessa nykyistä enemmän. Pekosen ansiolistalle lisättäköön sekin, että myös sukupuolisidonnaisuus poistuu lakitekstistä. Siellä ei enää puhuta äidistä. Äiti on nyt "raskaana oleva vanhempi". Loistavaa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) puolestaan haluaa tuoda Suomeen "perheettömät lapset" eteläisen Euroopan pakolaisleireiltä.

Lasten auttamista tuskin kukaan vastustaa, ja ukkoutuva Suomi kaipaa lisää lapsia. Silti jokin Ohisalon ajattelussa haiskahtaa haaveilulta. Ei ihmisiä voi "tuoda" kuin paketteja. Lasten perhesuhteet, henkilöllisyys ja ikä on selvitettävä, kuten myös vanhempien tilanne. Entäpä jos "perheettömän lapsen" vanhemmat ilmaantuvatkin vaatimaan perheen yhdistämistä? Tai oltuaaan kadoksissa ilmaantuvat vaatimaan korvauksia, koska heiltä on viety lapsi ja tämän huoltajuus?

Pääministeri Sanna Marin (sd) haluaa Suomeen uuden virkamiehen, joka raportoisi naisiin kohdistuvasta väkivallasta. 

Väkivalta on aina väärin, mutta oma virkamies sen raportointiin mietityttää. Eivätkö poliisin ja muiden viranomaisten raportit riitä?

Sitäkin voi kysyä, miksi miesten kokema väkivalta ei kiinnosta pääministeriä. Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, että miehet kokevat väkivaltaa perheiden sisällä. Se on ollut vaiettu aihe, johon liittyy aivan toisenlaisia häpeän tunteita kuin naisten kohdalla. 

Kello käy, mutta ainuttakaan työllisyystointa ei Marinin hallitus ole esittänyt.

Ministerien esitykset sinänsä saattavat olla hyviäkin, mutta ovat pelkkää näpertelyä ja ajan peluuta, kun käynnissä pitäisi jo olla oikeasti vaikuttavia työllisyystoimia. Tähän asti on kuultu vain menolisäyksistä. 

Alkakaas tytöt töihin. Avustajiakin teillä on enemmän kuin laitosvanhuksilla.