Meghan vie Harrya Osa 2
13.01.2020 16:45

 

Jos et viitsi lukea Meghanista ja Harrysta, hyppää tämä juttu yli.  Minun on jatkettava, kun kerran tulin aiheesta aloittaneeksi.

Sussexin herttuaparin irtiotto kuningasperheestä on historiallisesti niin ainutlaatuinen, ettei yksikään arvokas brittimedia ole asiasta vaiennut. Lainsäädännöstä ei ennakkotapauksia löydy, joten säännöt on keksittävä nyt. Tänään kuninkaallinen ydinjegi on kuningattaren kutsumana koolla ratkaisuja etsimässä.

On ymmärrettävää, että hiljattain avioitunut pariskunta haluaa aikaa ja tilaa elää haluamallaan tavalla. Mutta on paljon, mitä maalasjärki ei ymmärrä.

Meghan ja Harry ovat ilmoittaneet haluavansa tästä lähtien elää taloudellisesti omillaan. Hienoa ja tervettä! Eihän se käy laatuun, että neljääkymppiä lähentelevä aviopari elää vanhempiensa kustannuksella. Harrykin jo kaljuuntumassa.

Lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin, ettei herttuapari edes ymmärrä, mitä taloudellisella riippumattomuudellla tarkoitetaan.

Pariskunta pitää edelleen kiinni prinssi Charlesin avustuksesta, joka kattaa 95 prosenttia heidän vuosimenoistaan. Lisäksi he haluavat pitää itsellään Frogmore Cottagen, joka on juuri remontoitu heitä varten yli 2 miljoonalla eurolla. Onhan se kiva, että joku lämmin pesä palveluskuntineen ja vartijoineen on odottamassa, jos joskus tulee mieleen piipahtaa kotimaassa sieltä Kanadasta. He haluavat myös säilyttää kuninkaalliset arvonimensä. Prinssejä ja herttuoita ja herttuattaria halutaan jatkossakin olla, mutta  ilman kuninkaallisia velvollisuuksia.

Pahat kielet (jotka toivottavasti ovat väärässä) kertovat, että herttuapari aikoo kertoa ikäviä asioita kuningasperheestä, ellei saa kaikkea toivomaansa. Suomessa kiristys on rikos, Britanniasta en tiedä.   

Tv-persoona Piers Morgan kirjoitti, että Meghan Markle tuhoaa kaiken mihin koskee. Hän on riidoissa isänsä ja sisaruspuoltensa kanssa, eikä suvusta löytynyt ketään joka olisi saattanut hänet vihkialttarille. Vanhat ystävätkin saivat jäädä, kun prinssi ilmestyi kuvioihin. Meghan on erottanut Harryn veljestään Williamista ja on nyt erottamassa häntä lapsuudenperheestään.

Brittihovia Meghan tuskin pystyy tuhoamaan, mutta tolkuton rahankäyttö herättää ennen pitkää keskustelun koko hovin tarpeellisuudesta.  Ilman kuningatar Elisabetia se olisi jo käynnistetty. Hän on kuitenkin niin rakastettu, että hänen aikanaan ei muutoshaluista edes hiiskuta.

Isoveli William taisi olla oikeassa, kun varoitteli Harrya Meghanista. Auvoa kesti vain 20 kuukautta, sen jälkeen alkoi tapahtua. Nyt Harry on yksin kriisin keskellä.

Toivotaan silti tälle avioliitolle pitkää ikää. Rakkaus kaiken muuttaa voi.