Meghan vie Harrya kuin litran mittaa
10.01.2020 18:10

 

En häpeile lainkaan, että seuraan kuninkaallisten elämää. Olen ennen muuta koukussa Ruotsin kuninkaallisiin aina Vasa-suvusta lähtien, mutta kyllä brititkin kelpaavat. Miksi kiinnostus tämän päivän kuninkaallisiin olisi sen vähäarvoisempaa kuin kuninkaallisten juonittelut ja hovielämä vaikkapa 1800-luvulla? Ei miksikään. Vaikka ei kuninkaallisilla valtaa enää olekaan, luulen kuitenkin, että aikakirjat muistavat Elisabet II:n kauemmin kuin Euroopan nykyiset johtajat.  

Brittihovin rakastetuin jäsen on iäkäs kuningatar Elisabet, monarkian ja sen yhtenäisyyden loukkaamaton symboli. Suosituimmuusjärjesyksessä tulevat perässä kuningattaren lapsenlapset, Charlesin ja Dianan pojat William ja Harry.

Erityisen suosittu on isänsä jälkeen kruununperimysjärjestyksessä oleva William. Avioliitto Kate Middletonin kanssa ja heidän kolme lastaan ovat nostaneet Williamin suosion huippulukemiin. 

Kuninkaallisen käytöskoodin täydellisesti hallitseva William olisi periaatteessa valmis valtaistuimelle minä päivänä tahansa. Hän ei ole koskaan aiheuttanut hoville huolta. Ei myöskään Kate, joka on kouliintunut sormenpäitään myöten aidoksi kuningattareksi. 

Toisin on pikkuveli Harryn laita, jonka rauhoittumista on nuoruusvuosien jälkeen saatu odotella. Sitten se tapahtui. Raikuliprinssiksi mainittu Harry meni ja rakastui eronneeseen amerikkalaisnäyttelijään Meghan Markleen. Media suitsutti Meghanin filmitähteyttä, mutta tosiasiassa hänen uransa huippu on ollut rooli B-luokan tv-sarjassa Suits. Väliäkös sillä, Harry oli myyty.

Isoveli William varoitteli Harrya avioliitosta Meghanin kanssa. Mutta mahtavat häät huntuineen ja hevosajeluineen pidettiin ja kuvat levisivät ympäri maailman. Näyttelija Meghan Markle oli tehyt elämänsä tilin. Ja saanut elämänsä roolin. 

Saman tien alkoi kuulua soraääniä. Meghan ei ollut saanut vihkiäisiinsä sitä tiaraa, jonka olisi halunnut. Kuningatar Elisabet oli todennut, että Meghan saa sen, minkä hän antaa. Kasvot peittävää huntuakin paheksuttiin, kun morsian sentään oli ollut jo naimisissa. Kritiikkiä kuultiin myös pariskunnan tuhlailusta, kuten yksityiskoneella lentelystä. Meghan ei sopeutunut kuninkaalliseen perheeseen, tuli irtiottoja ja tuli pitkiä Amerikan-lomia. Seuraavaksi pariskunta on ilmoittanut siirtyvänsä asumaan Pohjois-Amerikkaan ainakin osaksi vuotta. Itse asiassa pikku Archie ja Meghan ovat jo siellä. Harry saa yksin selvitellä asiat kuningasperheelle ja viranomaisille.

Viralliseksi muuton syyksi Harry on ilmoittanut, että hän haluaa suojella vaimoaan paparazzeilta. Hah! Meghan viihtyy mainiosti kameroiden edessä ja poseeraa mielellään. Näyttelijä kun on.

Kuninkaalliset hyvin tunteva toimittaja kirjoitti iltapäivälehdessä, että Meghan on laatinut tämän näytelmän käsikirjoituksen, hän ohjaa sitä ja näyttelee itse pääroolin. Aviomies Harrya viedään kuin pässiä narussa.

Samainen toimittaja kirjoitti myös, että Meghanilla on historiansa riidankylväjänä ja ihmissuhteiden rikkojana. Hän on riidoissa isänsä ja sisaruspuoltensa kanssa, ja alettuaan seurustella Harryn kanssa hän käänsi selkänsä suurelle osalle ystäviään. Ennen maailman parhaiden kaverien Williamin ja Harryn välit ovat myös Meghanin aikana menneet säröille. Surullisinta on, että Meghanin isän ei ole sallittu kertaakaan nähdä lastenlastaan.

Kun yhdessä (erittäin asiantuntevassa) naisseurassa pohdimme Meghanin lähtöhaluja hovista, osa oli sitä mieltä, että yhtenä syynä on kateus. Tulevan kuninkaan puolisona Kate on arvoasteikossa Meghania ylempänä ja  selvästi enemmän huomion keskipisteenä.  Sitä narsistin on vaikea sietää.

Britannian hovi ei tähän kaadu eikä brexit peruunnu, mutta toivotaan silti tälle avioliitolle pitkää ikää ja menestystä.