Flying Jacob
09.01.2020 19:35

 

Viikonlopun lähestyessä on kohta aika miettiä, mitä laittaisi ja söisi. Miten olisi Flying Jacob? Se maistuu yleensä aina.

Lentävästä Jaakobista on olemassa monia eri versioita, eikä mikään estä kehittämästä lisäksi omaa versiota. Mikään painonvartijan ruoka se ei ole, mutta antaa energiaa ja lämpöä tammikuiseen pakkaspäivään. Nyt ovat tosin asteet plussalla, mutta älkäämme antako sen häiritä. 

Annos on noin 4 hengelle.

1 grillattu broileri, 150 g pekonia, 2 dl kermaa, 1 dl ranskankermaa, 0,5 dl mietoa chilikastiketta tai ketsuppia, 2 banaania, 0,5 dl suolapähkinöitä. 

Palastele kypsä broileri ja asettele palat voideltuun vuokaan. Suikaloi pekoni, paista pannulla ja jätä odottamaan talouspaperille. Näin saat ylimääräisen rasvan pois. Sekoita kerma, ranskankerma ja chilikastike ja kaada seos broilerien päälle. Paloittele banaanit ja levitä pekonin kera päällimmäiseksi. 

Gratinoi uunissa 15-20 minuuttia 225 asteessa. Ripottele päälle pähkinät kun paistoajasta on kulunut puolet.

Tarjoa vihreän salaatin kera - tai jos jaksat, myös riisin. 

Itse olen jättänyt Jaakobista banaanin pois, mielestäni se teki lopputuloksesta jotenkin äitelän ja liian raskaan.

Kyllä nämäkin kalorit kulumaan saa, kun tekee ensin riuskan lenkin ulkona. Tässä olemattomassa talvessa on ainakin se hyvä puoli, ettei tarvitse pelätä liukastumista. Tiet ja polut ovat sulia, hiekka vain narskuu askelen alla.