Rauhaisaa joulua
23.12.2019 19:03

 

Helsingin päässä kohkasivat uutisankkurit valkoisesta joulusta. Että vielä on vähän toivoa saada valkoinen joulu ja niin edellen.

Toisaalta, ymmärtäähän sen, koska Helsingin talvi ei ole oikein muutenkaan minkään näköinen. Lumi toisi sentään hienoisen aavistuksen siitä, mitä vuodenaikaa eletään.

Meillä joulu on tänä vuonna vihreä, mikä ei ole lainkaan  harvinaista. Pitkään jatkuneen sateen ansiosta vihreämpi kuin koskaan. Kaunista joka puolella. Olkoon vaikka lumeton, musta ei meidän joulu ole ollut koskaan.

Jouluvalmistelut on tehty ja kuusi seisoo verannalla ylpeänä kynttilöineen. Tänään joulusauna nro 1 ja huomenna joulusauna nro 2, totta kai pehmeän haudutetun vihdan kera.

On aika unohtaa brexit, suurvaltojen uhittelu ja oma "sekavustunut" hallituksemme, kuten Nalle Puh sanoisi. On aika rentoutua, nauttia tuoksuista ja tunnelmista ja läheisten ihmisten seurasta. 

"Joulu - kuinka monellaisella äänellä ja äänenpainolla tuo sana taaskin on lausuttu ja kuinka monellaisin ajatuksin se on ajateltu inhimillisissä aivokammioissa ja sitä on aprikoitu sillä pienellä avaruuden pallerolla, jota me täällä vähäpätöisellä kielellämme Maaksi sanomme. Tai eiväthän ne nuokaan käsitteet ole pieniä eivätkä liioin suuria siinä kaikkeuden järjestelmässä, johon ne sisältyvät. Ei siellä ole suurta eikä pientä muuten, kuin suhteessa toisiin samantapaisiin pieniin ja suuriin. - - Mutta joulu on meillä - meillä on joulu." 

Siinä ote F.E. Sillanpään joulusaarnasta vuodelta 1945. Taata oli paitsi luontomystikko, myös filosofi, jonka sanoma on kestänyt aikaa. 

Toivotan tuoksuvaista, tunnelmallista ja rauhaisaa joulua kaikille lukijoilleni. Toivotan myös helinää helskettä ja vilinää vilskettä, sillä niitäkin oikea joulu vaatii.